Univerzitet u Sarajevu ove godine obilježava 70 godina postojanja i 15 godina primjene bolonjskog koncepta studiranja. Ovaj značajni jubilej najstarije i najveće visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini obilježavamo nizom manifestacija i aktivnosti, među koje spada i organizacija okruglih stolova, akademskih sastanaka i radionica.

 

U okviru navedenih aktivnosti, Univerzitet u Sarajevu organizira i seriju okruglih stolova pod nazivom Visoko obrazovanje, društvene potrebe i tržište (rada), s ciljem otvaranja ozbiljnih diskusija na temu obima i modaliteta povezanosti visokoškolskog obrazovnog sistema i tržišta rada. Taj problem je identificiran u različitim analizama, a u cilju njegovog rješavanja na Univerzitetu u Sarajevu se kontinuirano poduzimaju značajni koraci kroz saradnju sa oko dvije stotine subjekata društvene zajednice -

Privrednom komorom Kantona Sarajevo i FBiH, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Udruženjem poslodavaca Kantona Sarajevo i brojnim drugim privrednim organizacijama i udruženjima.

 

Okrugli sto pod nazivom Savremeno poimanje karijere i tržišta rada održaće se 14.11. 2019. godine u 10:00 sati u Svečanoj sali Rektorata, Obala Kulina bana 7/II.

 

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas, Vaše kolege i studente da prisustvujete ovom okruglom stolu, kao i da uzmete učešće u diskusiji.

 

U prilogu Vam dostavljamo program okruglog stola.

PROGRAM

 

Poštovani/e,

Friedrich-Ebert-Stiftung BiH (FES) i Vlada Kantona Sarajevo Vas poziva na prvi Progresivni Forum koji će se održati u subotu, 16. novembra 2019. godine u Sarajevu u hotelu Hills, s početkom u 11:00 sati.

Tema Foruma je Izazovi u reformskim procesima u Kantonu Sarajevo.

Progresivni forum želi da okupi predstavnike NVO sektora koji djeluju u različitim oblastima, predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti Kantona Sarajevo, Javnih ustanova i preduzeća u Kantonu Sarajevo, predstavnike drugih nivoa vlasti, kao i sve zainteresovane građane.

Naš cilj je približiti djelovanje Vlade Kantona Sarajevo građanima, a istovremeno i omogućiti aktivno sudjelovanje učesnika u raspravama o nedavnim i nadolazećim reformskim procesima u Kantonu Sarajevo. Pogresivni forum je otvorenog tipa za sve građane koji žele uzeti učešće.

U prilogu poziva Vam šaljemo detaljan Program.

S obzirom na veliki broj očekivanih prijava, ovim putem Vas molimo da Vašu prijavu izvršite na

sljedećem linku, najkasnije do 14. novembra:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2OraUgXMuOdjLeH1od6-

1Qr6is2IZUlIo3sBDRi1icfq7dQ/viewform?vc=0&c=0&w=1 ili na broj telefona 033/722-010.

Budite slobodni da proslijedite poziv i drugim zainteresiranim građanima.

Nadamo se Vašem dolasku.

 

S poštovanjem,

 

Vlada

Kantona Sarajevo

 

Premijer Vlade Kantona Sarajevo

Edin Forto

 

Direktor Friedrich Ebert Stiftung BiH

Dr. Peter Hurrelbrink

 

 

Strana 1 od 49

Prirodno-matematički fakultet• Zmaja od Bosne 33-35, 71000 Sarajevo• +387 (0)33 723 723
   Contents of this site © 2008 Prirodno- matematički fakultet Sarajevo. All rights reserved.

Kontakt Administrator