Obavještenje o održavanju online nastave do 26. marta

Obavještavamo studente da se zbog vanredne situacije uzrokovane opasnošću od zaraze koronavirusom održavanje kabinetske nastave obustavlja do četvrtka 27. marta ove godine. Nastava u periodu od 12. do 26. marta će se odvijati online.

Komunikacija nastavnog osoblja i saradnika sa studentima se vrši putem uobičajenih kanala komunikacije i to: e-maila, servisa e-nastava, službene web stranice Odsjeka za geografiju, službene facebook stranice Odsjeka za geografiju, facebook grupe Mi geografi i drugo. Nastavni materijali za teme predviđene nastavnim planovima i programima za realizaciju u navedenom vremenskom periodu bit će proslijeđene studentima uz dodatne instrukcije o načinu savladavanja gradiva.

Preporučuje se korištenje servisa e-nastava te se mole studenti koji do sad nisu izradili korisnički račun i  odabrali predmete za koje žele primati obavijesti da to učine što prije. U nastavku je kratko uputstvo o načinu kreiranja korisničkog računa i korištenja servisa e-nastava.

Najprije je potrebno pristupiti stranici e-nastava direktno (www.pmf.unsa.ba/nastava) ili posredno web stranica PMF-a ili Odsjeka za geografiju. Ukoliko nemate profil, potrebno je da se registrujete kao student (obratite pažnju na kreiranje lozinke i broj traženih znakova). Kreiranjem računa na mail ćete dobiti dalja uputstva (link za potvrdu računa). Prijavom u sistem omogućava se odabir kursa/predmeta. Ukoliko prijava na kurs nije moguća, javite se predmetnom nastavniku ili asistentu. Postoji mogućnost da je kurs zaštićen dodatnom pristupnom šifrom, koju ćete dobiti od nastavnika. Kada odaberete željeni kurs, upisani ste na isti i od tada možete pratiti sve aktivnosti koje profesori i asistenti postavljaju. Svaka studentska aktivnost (koliko puta i da li je pristupio kursu, da li je preuzeo materijal i sl.) se evidentira i vrednuje.

Sve studente koji nemaju korisnički račun molimo da isti izrade u što kraćem roku. U slučaju bilo kakvih nejasnoća kontaktirajte nekog od asistenata Odsjeka za geografiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *