IZJAVA STUDENTA O PONIŠTAVANJU BROJA OSVOJENIH BODOVA/PREDLOŽENE OCJENE

Korigovani raspored polaganja ispita za I ciklus, i II ciklus studija, u ljetnom semestru za akademsku 2018./2019. godinu

Korigovani raspored nastave u ljetnom semestru 2018/2019

Internacionalna asocijacija studenata fizike (IAPS) organizuje dva zanimljiva događaja ove godine:

- Organizovanu posjetu CERN-u i Ženevi iaps2cern koja će se održati od 24. do 27. aprila, a gdje će studenti imati priliku da posjete dva eksperimenta na CERN-u (ISOLDE i RD51), posjete grad Ženevu i par muzeja, te da saznaju kakve mogućnosti CERN nudi studentima (stažiranje, doktorat i sl). Prva faza prijava traje do 14. februara, a kotizacija za učešće iznosi iznosi 110 eura i pokriva smještaj, doručak, ručak i ekskurzije (što je dosta niže od tipičnih cijena u Ženevi), tako da je ovo fina prilika studentima koji se nisu prijavili na stažiranje da posjete CERN.
- IAPS organizuje i Internacionalnu konferenciju studenata fizike (ICPS) koja će se održati od 10. do 17. augusta u Kelnu, a koja okuplja svake godine po nekoliko stotina studenata fizike. Studenti će imati priliku sa slušaju predavanja uspješnih naučnika (uključujući dobitnika Nobelove nagrade za fiziku Klausa von Klitzinga), posjete naučne institute u okolini Kelna (Max Planck institut za radio astronomiju, Fraunhofer institut za lasersku tehniku, DLR - njemački centar za avijaciju i svemir itd), te da i oni sami održe predavanja i upoznaju brojne kolege širom svijeta. Prva runda prijava otvorena je do 28. februara (detalji na stranici), a kako je broj mjesta za posjete naučnim institutima ograničen, studenti trebaju požuriti sa prijavama.

I ove godine pozivamo zainteresirane studente fizike da se prijave na CERN-ov ljetni program za studente. Rok za prijavu je 31.01.2019. dalje informacije na

https://jobs.smartrecruiters.com/CERN/743999679008793-summer-student-programme-member-and-non-member-states-

Obavještavaju se studenti da će se ispit iz predmeta Kompjutaciona fizika I umjesto u 10:00h održati u 08:00h ujutru 25. januara 2019. godine na Odsjeku za fiziku.

Mole se svi prvoupisani studenti drugog ciklusa u akademskoj 2018./2019. godini da na vrijeme prijave temu završnog rada u sekretarijat Odsjeka za fiziku i dostave popunjeni ZR1 obrazac. Obrazac treba popuniti u dogovoru sa mentorom izabrane teme. Studenti se mole da navedene obrasce dostave najkasnije do 25. januara 2019. godine u prostorije sekretarijata na Odsjeku za fiziku. Obrasci se mogu pronaći na stranici Prirodno-matematičkog fakulteta, a lista tema i mentora je data ispod.

Lista tema i mentora za II ciklus studija u akademskoj 2018./2019. godini

Podkategorije