OBAVJEŠTENJA I NOVOSTI

Bronzana medalja na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike

Donosimo vam lijepe vijesti iz sunčanog Tel Aviva! Na jubilarnoj 50-toj Međunarodnoj Olimpijadi iz fizike (IPhO2019) održane od 07.07. do 15.07. ekipa Bosne i Hercegovine osvojila je jednu bronzanu medalju i dvije pohvale:

-Dragan Marković, JU Gimnazija "Filip Višnjić" Bijeljina - bronzana medalja,
-Muhamed Sokolovic, Richmond Park College Sarajevo - pohvala,
-Nola Šegalo, Richmond Park College Sarajevo - pohvala.

Ekipu takmičara su činili još i Fahrudin Delić (Prva Bošnjačka Gimnazija Sarajevo) i Alen Mrdović (Druga gimnazija Sarajevo), a vođe ekipe bili su Selver Pepić (doktorant, IST Austria) i Mirsad Tunja (saradnik na Odsjeku za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu), obojica bivši studenti našeg Odsjeka i dobitnici Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu.

Detaljnije o takmičenju pročitajte na linku:

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/bravo-omladino-bh-fizicari-s-olimpijade-iz-izraela-se-vracaju-s-medaljom-i-pohvalama/344204

 

Odbrana završnog diplomskog rada kandidatkinje Enile Dautović

Odbrana završnog diplomskog rada kandidatkinje Enile Dautović obavit će se u četvrtak 18.07.2019. godine u Sali 404 sa početkom u 14:00 sati.

Odbrana završnog diplomskog rada kandidatkinje Adne Koš

Odbrana završnog diplomskog rada kandidatkinje Adne Koš obavit će se u četvrtak 18.07.2019. godine u Sali 404 sa početkom u 13:00 sati.

Odbrana završnog - diplomskog rada kandidatkinje Hatidže Terzić

Odbrana završnog - diplomskog rada kandidatkinje Hatidže Terzić će se obaviti u srijedu 17.07.2019. godine u sali 404 sa početkom u 13:00 sati.

Odbrana završnog - diplomskog rada kandidata Ajdina Palavrića

Odbrana završnog - diplomskog rada kandidata Ajdina Palavrića obavit će se u četvrtak 18.07.2019 godine u Malom amfiteatru sa početkom u 09:00 sati.

Odbrana završnog-diplomskog rada kandidatkinje Adise Opardije

Odbrana završnog-diplomskog rada kandidatkinje Adise Opardije će se obaviti 15.07.2019. godine u sali 318 sa početkom u 14:00h.

PLOVDIV2019 IFMP radionica

IFMP (Institute for Medical Physics & Biomedical engineering) organizuje radionicu koja će biti održana u gradu Plovdiv u Bugarskoj od 16. do 20. septembra. Domaćin je Univerzitet Paisii Hilendarsky. Za nove članove IFMP asocijacije bit će izdvojena finansijska pomoć (https://www.ifmp.eu/FFP125.htm). Da biste bili prihvaćeni kao učesnik trebate pripremiti svoj CV, kratko motivaciono pismo i pismo preporuke. Prijaviti se možete putem linka: https://www.ifmp.eu/Application%20Plovdiv.htm . Moguće je prijaviti se još samo nekoliko dana!

Ljetna škola fizike čestica - Summer school on BSM

Ljetna škola fizike čestica i ljetna škole kosmologije. Od 26.08. - 31.08.2019. godine održat će se ljetna škola o teorijskim aspektima fizike izvan Standardnog modela. Organizator će u okviru COST-a  pokriti troškove putovanja i boravka u studentskom domu u blizini Fakultete za matematiko in fiziko u Ljubljani, Slovenija. Više na

http://indico.ijs.si/conferenceDisplay.py?confId=1007